Affärskvinna redan på skolgården

”Hårt arbete, effektivitet, ett mod som går mot strömmen och passion är nyckeln till framgång. Visar ett företag och människorna bakom det tecken på just detta är jag såld och beredd att investera!” Mona Cohen

Mona Cohen har alltid varit en affärskvinna, redan på skolgården i 4:e klass sålde hon de mest attraktiva spelkulorna för dubbla inköpspriset medan de andra bytte till sig dem eller vann dem genom spelet.

– Jag var mer intresserad av affären bakom än själva spelet, menar Mona.

När Mona var 22 år startade hon ett skivbolag med sin väninna och insåg hur kul det var att göra affärer på riktigt. Deras artister blev en stor framgång och de skrev snart över artisternas kontrakt till internationella skivbolag med stora artister i sitt stall.

Numera vill hon inte syssla med pappersarbete eller det 24-timmarsjobb som ofta krävs av en när man startar eget. Så därför beslutate hon sig istället för att satsa på andra människor som har lusten och brinner för att få ett framgångsrikt företag att växa.

– Jag tror på passionerade idéer som föds hemma i skrubben och på människor som kan få företag att växa utan att be om 25 miljoner redan i första investeringsfasen. Hårt arbete, effektivitet, ett mod som går mot strömmen och passion är nyckeln till framgång. Visar ett företag och människorna bakom det tecken på just detta är jag såld och beredd att investera! Sedan vill jag självklart bidra med både kompetens och kapital.

Varför vill du investera i tidiga tillväxtbolag?

– Tidiga tillväxtbolag är spännande eftersom det känns som om jag är med och formar framtiden. Inte bara framtiden för Sveriges entreprenörer och tillväxt. Med hjälp av nya produkter och tjänster som skapas av dessa nya visionärer så hänger jag med i de senaste trenderna och får se det som morgondagens generation kommer att använda sig av i sin vardag. Det känns otroligt spännande!

Mona är med i CONNECTS kvinnliga nätverk Cash is Queen vilket har hjälpt henne att förstå och analysera företagen och personerna bakom bolagen som hon vill investera i. Tidigare har Mona bara följt sin magkänsla.

Med hjälp av CiQ’s utbildningar hos Sveriges ledande företag inom områdena juridik, redovisning och ekonomi har Mona fått en djupare kunskap i investeringsprocessen.

Sedan har CiQ nätverk gjort att Mona har kommit i kontakt med människor som hon aldrig hade fått träffa på egen hand.

– Jag ser fram emot ännu ett innehållsrikt år som affärsängel med CiQ avslutar Mona Cohen.

Hör av dig här om du vill göra som Mona!


Våra finansiärer och huvudpartner

Energimyndigheten Almi Grant Thornton Länsstyrelsen stockholm Nordea Södertälje Kommun PWC