Allt du behöver veta om entreprenörskap

Smarta verktyg till entreprenören

Det är en sak att vara kreativ och företagsam, men något annat att vara organiserad. En entreprenör behöver den drivande kraften och samtidigt en organiserad vardag. Det sistnämnda kan dock vara svårt att hinna med när kreativiteten är på topp och en idé på väg att födas.

Praktiska och smarta verktyg är ett måste för dig som vill nå framgång som entreprenör. Här får du de tips på de mest nödvändiga lösningarna du behöver ha redo från start.

Digital signering och dokumenthantering

För att bedriva ett aktivt kunduppsökande är det viktigt att ha avtal och dokument färdiga. Något många glömmer bort är vikten av att ha en digital signering för all typ av dokumenthantering. Det är en smart och effektiv lösning som hjälper dig att snabbt få viktiga dokument, kontrakt och liknande signerade från samtliga partner. Den digitala signeringen innebär att du kan signera direkt via nätet och även dina anställda, kunder eller leverantörer.

En modern digital signering är dessutom GDPR-säker och fungerar på alla typer av smarta enheter. Du kan alltså ena stunden använda digital signering från din laptop för att sedan skriva under med digital signering från mobilen.

Molnbaserade lösningar

Från dag bör du ha en smart och flexibel molntjänst aktiverad som gör det möjligt att kommunicera fritt oberoende på vilken enhet du använder. För att lyckas som entreprenör behöver du vara garanterad en smidig arbetsvardag och med molnlagring är du trygg.

Moderna molntjänster innebär att du slipper använda dig av servrar och det är enkelt att hantera dokument. Du kan alltså spara ett dokument från din laptop för att sedan ta fram det via mobilen och skriva under med din digitala signering.

Med tanke på de många kreativa idéer som spinner i huvudet på en entreprenör är molntjänster en trygghet. Då minskar du risken för att information tappas bort och du har allt samlat på ett och samma ställe.