Allt du behöver veta om entreprenörskap

Entreprenörskap och hållbar vidareutveckling – karriärval?

Står du i startblocken och ska göra ett karriärval? Entreprenörskap i kombination med hållbarhet och samhällsförändring är ett mycket spännande mastersprogram som vissa universitet erbjuder. Du kommer att studera samhällsutveckling utifrån ett entreprenörsperspektiv och framförallt kommer det att handla om de värden som är så viktiga för vår framtid – ekologi och hållbarhet, sociala frågor och ekonomi. Har finns många möjligheter till entreprenörskap och även utifrån internationella invinklingar.

Samhällsförändring

Något vi alltid kan vara säkra på att det inträffar är – förändring. Och det är här som nya behov och lösningar behöver uppfinnas och utvecklas. Masterprogram i Entreprenörskap innehåller oftast delar som berör hållbar utveckling och affärsutveckling.

Om du befinner dig på gymnasienivå och ska välja en inledande utbildning på universitet eller högskola finns det idag flera olika typer av entreprenörsutbildningar och du kan också välja kurser eller folkhögskola. Det viktigaste av allt är att du praktiserar på ett företag med rätt mentalitet och driv – och inte vilket företag som helst. Gör aktiva val och påverka din egen riktning. Du kommer att lära dig det allra mesta utanför skolan – men skolan ger dig en bra kunskapsgrund som är ganska neutral och som du kan bygga på.