Allt du behöver veta om entreprenörskap

Så kommer du igång som entreprenör

Drömmer du om att bli entreprenör? Det enda sättet att ta reda på om entreprenörslivet passar dig är att testa. Att ta klivet från en fast och trygg inkomst kan vara läskigt. Livet som egenföretagare är riskfyllt och ofta ensamt. Det finns dock flera tips som hjälper dig att snabbare komma igång som entreprenör. Här hittar du de bästa tipsen.

Jobba från ett coworking space i Stockholm

Som företagare är det viktigt att du får inspiration. Att sitta hemma vid köksbordet och driva företag är ingen långsiktig lösning. Det är bättre att omge dig med likasinnade. Du kan hyra en arbetsplats på Helio coworking space i Stockholm där du delar kontor med andra entreprenörer. Coworking har blivit mycket populärt de senaste åren. Det är en kontorslösning med gemensamma ytor. Helio erbjuder coworking spaces på flera olika platser i Stockholm. Du kan välja mellan flexibla medlemskap, fasta skrivbord och eget rum. Ett flexibelt medlemskap är det billigaste och passar i uppstartsfasen. När du hyr in dig på ett coworking space så får du mycket mer än ett kontor. Hos Helio ingår bland annat snabbt wifi, teknik, events, frukostar, städning, kaffe, skrivare, kök, posthantering och mycket annat. Arbetsplats som finns tillgänglig 24/7 vilket gör att du kan jobba hur mycket du vill och när du vill.

Att starta och driva bolag kan vara väldigt ensamt. Det är viktigt med sociala sammanhang även för egenföretagare. Hos Helio så ingår många olika medlemsevent och nätverksträffar med andra medlemmar. Varje vecka blir du som medlem inbjuden till olika event och föreläsningar vilket är både kul och lärorikt. Du träffar andra entreprenörer och får nya idéer. Helio har trevliga community managers som hjälper dig och andra medlemmar med allt ni behöver.

Testa din företagsidé i verkligheten

Det enda sättet att veta om din affärsidé fungerar är att testa den i verkligheten. Det är så klart viktigt att göra en affärsplan innan du sätter igång, men fastna inte i planeringsstadiet. Ge dig istället ut och prova idén på riktigt. Prata med eventuella kunder och samla in feedback. Skapa en prototyp som du kan testa idén med. Du behöver med andra ord inte ha en perfekt produkt eller hemsida vid lanseringen. Det är viktigare att du har något som gör att du kan sätta igång. Du kan utveckla och förbättra prototypen utifrån den initiala feedbacken.

Ha realistiska förväntningar

Många nystartade företag misslyckas och går i konkurs redan de första åren. Ofta beror det på att pengarna tar slut eller att affärsidén inte fungerar. Tyvärr finns det ingen garanti för att du ska lyckas som entreprenör. Du vet endast om du testar, men det kan vara bra att ha realistiska förväntningar. Kom ihåg att det tar tid att bygga ett lönsamt och framgångsrikt bolag.