Allt du behöver veta om entreprenörskap

Mindset är kärnan i att bli entreprenör

Entreprenör eller VD? Eller båda? Det beror helt på dig själv och vad som passar just din mentalitet och inriktning. Ibland kan man tro att man bara kan välja att bli entreprenör – men så enkelt är det inte. Det är inte samma sak som att välja om du ska läsa en bok eller inte. Du måste passa för att vara entreprenör!

Mindset är kärnan

En gemensam nämnare för de mest framgångsrika entreprenörerna är drivet och viljan att aldrig ge upp. Man ”lever” sin innovation, man personifierar den och är inte rädd att prova nya saker. Det krävs oerhört mycket mental kraft för att kunna arbeta så intensivt som entreprenörskapet kräver. Visst finns det de som blir entreprenörer för att de tycker att det är ”kul”, men har du inte rätt mentalitet får du hela tiden kämpa – och det är tufft för vem som helst.

Disciplin och förmåga till anpassning

De främsta entreprenörerna idag, de som inte ”endast” är företagsledare, tanken vandrar till uppfinnare som exempelvis Elon Musk och Jeff Bezos – de har en disciplin-nivå utöver det vanliga. Man följer en morgonrutin, frukost och träning och därefter direkt in i arbetet. Man lägger sig aldrig på rygg, man sätter upp mål och levererar dem – man disciplinerar sig själv och har en omättlig hunger att lyckas med att spränga gränser. Men man kan också snabbt anpassa sig till situationer och finna nya vägar – eftersom man har en vidöppen mentalitet som är orädd ser man världen som en källa av möjligheter.

Känner du igen dig i persontypen? Då är entreprenörskapet för dig.

Likvida medel

Entreprenörer behöver också bygga förtroende med investerare och de möjligheter till kapital som finns. De flesta som är framgångsrika idag kommer från enkla förhållande men har genom sina intelligenta planer och smarta arbetssätt skapat det förtroende som de behövt för att kunna gå vidare med sina innovationer.